Δίκτυα ύδρευσης πάνω από 22 χιλιόμετρα κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ στη ΔΕ Ηρακλειδών

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Τετάρτη, 28/02/24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενισχύεται η υδροδότηση του τριγώνου

Δίκτυα ύδρευσης πάνω από 22 χιλιόμετρα κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ

 

Ένα ακόμη από τα μεγάλα έργα που έχει προγραμματίσει η ΔΕΥΑΚ παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του νησιού μας για την ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης της Κω, με επίκεντρο την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράφηκε σήμερα, παρόντος του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου κατασκευής τριών εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες της Δ.Ε. Ηρακλειδών, συνολικού μήκους 22.300μ. και κόστους 1.870.500,01€ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δικτύων υδροδότησης, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των απωλειών στα δίκτυα.

Διακρίνεται σε τρία ανεξάρτητα τμήματα, στις 3 Δημοτικές Κοινότητες.

Στην Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου, συνολικού μήκους 12.331μ..

Αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από γεώτρηση Λουτρά  στη δεξαμενή Κουφόϊ, μήκους 6.204μ.. Στην συνέχεια από τη δεξαμενή Κουφόϊ στη δεξαμενή Λιμιώνας, μήκους 2.954μ., και από εκεί στη κεντρική δεξαμενή της Κεφάλου στη θέση  Κακιά Σκάλα, μήκους 3.173μ..

Στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας, συνολικού μήκους 5081μ..

Αφορά στην αντικατάσταση αγωγού νερού από γεώτρηση Βουνάρι στη γεώτρηση Μανιάκι, μήκους 2.529μ. και από εκεί στη δεξαμενή Καρδάμαινας, μήκους 2.552μ..

Στην Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας, μήκους 4888μ., αφορά στην αντικατάσταση  υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από γεώτρηση Πλάκα έως Υδατόπυργο Αντιμάχειας.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών, για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, δήλωσε την ικανοποίηση του για αυτή τη θετική εξέλιξη και τόνισε ότι, «η ΔΕΥΑΚ αποδεικνύει στην πράξη ότι εργάζεται για το καλό της τοπικής κοινωνίας, με σοβαρές επενδύσεις, έργα και δράσεις που ενισχύουν την οικονομία του νησιού μας. Έχει σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον, βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, εκσυγχρονίζει τις υποδομές υδροδότησης του νησιού μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον υπόγειο υδροφορέα και το περιβάλλον. Διεκδικούμε από την Πολιτεία να μη παρεμβάλλει εμπόδια στο έργο μας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα μας για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό. Κάθε τι που ενισχύει τη ΔΕΥΑΚ είναι για το καλό του νησιού μας.»

 

Γραφείο Τύπου

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0