ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-11-2016 ΗΛΙΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ – ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ – ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Πέμπτη, 01/12/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ : ‘’Σε ανοδική πορεία οι προκρατήσεις για την Κω. Απόλυτα θετικά τα μηνύματα από τις αγορές’’

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα πρώτα στοιχεία από την πορεία των προκρατήσεων:

‘’Τα μηνύματα και τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν για τις προκρατήσεις στον τουρισμό της Κω, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.
Σε σχέση με την περυσινή περίοδο, καταγράφεται μια αύξηση των προκρατήσεων στις μεγάλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας ενώ άνοδος υπάρχει και στις αγορές της Ιταλίας, των Σκανδιναβικών χωρών και της Γαλλίας.
Τα στοιχεία αυτά που θα επισημοποιηθούν και από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς, σηματοδοτούν μια σταθερή πορεία ανάκαμψης.
Σε αυτή τη συγκυρία η Κως χρειάζεται ενότητα. Ο τουρισμός μας αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο δεν έχουν θέση οι παραταξιακές σκοπιμότητες και οι αντιπαραθέσεις.
Η κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι, θα συνεχιστεί. Ο Δήμος Κω, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την Περιφέρεια αλλά και με την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2017, στοχεύει σε ακόμα καλύτερες μέρες.
Ζητάμε από την κυβέρνηση και την κεντρική εξουσία να σεβαστούν την προσπάθεια που κάναμε για να ανακάμψει η Κως και να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό.
Ζητάμε από την κυβέρνηση και την κεντρική εξουσία να σεβαστούν τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού που έδωσαν και δίνουν τη μάχη της επιβίωσης αλλά παρά τις δυσμενείς συνθήκες είναι και συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.
Αυτό που ζητάμε είναι να αφήσουν την Κω και τον τουρισμό μας, να ανασάνουν και να δουλέψουν.
Οι δηλώσεις και οι απειλές του κ. Μουζάλα για την κατασκευή νέων hot spot στα νησιά, που βαφτίζονται ‘’κέντρα κράτησης’’, είναι εκτός πραγματικότητας και λειτουργούν υπονομευτικά προς τον τουρισμό μας. Το ίδιο ισχύει και για την ξεκάθαρη πλέον πρόθεση εγκλωβισμού χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά και την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επαναπροωθήσεις.
Όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι νησιά όπως η Κως πρέπει να βγουν έξω από τον χάρτη των hot spot, κάτι που αποτελεί καθολική απαίτηση των πολιτών του νησιού αλλά και σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής.’’

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0