Δελτίο Τύπου 29/07/2021 Επιστολή απάντηση Δημάρχου Κω στην Ένωση Ξενοδόχων για παραλία Ν.Ο.Κ

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Πέμπτη, 29/07/21
Είδος Εγγράφου: Ανακοινώσεις Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ικανοποίησή του για τη στήριξη στο διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου, που αφορά στην έκταση 70 στρεμμάτων στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου, αλλά και για ότι συντάσσονται στις προσπάθειες του Δημάρχου για να αποκτήσει η Κως σύγχρονο κολυμβητήριο, εκφράζει ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, απαντώντας στην σχετική επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειές του για κατασκευή κολυμβητηρίου.

Eνημερώνει την Ένωση Ξενοδόχων για τους λόγους που δεν μπορεί να ανεγερθεί στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, ενώ τονίζει ότι η θέση της Ένωσης Ξενοδόχων για εξαγορά της έκτασης από το Δήμο ακυρώνει την κοινή θέση Αυτοδιοίκησης, Φορέων και κατοίκων της Κω ότι «δεν διαπραγματευόμαστε να αγοράσουμε κάτι που ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει στην κοινωνία μας».

Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Κω

«Αγαπητή πρόεδρε, φίλοι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Κω,

χαίρομαι ιδιαίτερα που συντάσσεστε στο διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου μας, όπως το διατυπώσαμε εκ νέου δημόσια, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης αξιοποίησης της έκτασης των 70 στρεμμάτων στο παράλιο μέτωπο του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού, γνωστής ως παραλίας του Ναυτικού Ομίλου.

Η ομόθυμη έκφραση των Φορέων μας δίνει περισσότερη δύναμη.

Χαίρομαι επίσης που συντάσσεστε στο πλευρό του Δημάρχου, στις προσπάθειες που καταβάλλω, όλο αυτό το διάστημα, για την ωρίμανση των συνθηκών, προκειμένου η Κως να αποκτήσει σύγχρονο κολυμβητήριο.

Άλλωστε, όπως έχω ήδη ενημερώσει δημόσια τους συμπατριώτες μας, τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, όσο και στη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ. Γιαννόπουλο, συζήτησα αυτή την αναγκαιότητα, διεκδικώντας πόρους και υποστήριξη.

Πρόσφατα επίσης, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κω κ. Χρυσούλα και εμπειρογνώμονα που ήρθε από την Αθήνα, αποκλειστικά για να μας μεταφέρει τεχνογνωσία, διερευνήσαμε εξαντλητικά τα σενάρια βιωσιμότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος, τα σχετικά ανά περίπτωση κόστη, αλλά και την έκταση που πιθανά μπορεί να υποδεχθεί το κολυμβητήριο. Θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου ότι, η αδράνεια της προηγούμενης πενταετούς δημοτικής περιόδου, μας ωθεί σε αναζήτηση λύσης το συντομότερο δυνατόν.

Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω ότι η θέση σας, πως στην έκταση των 70 στρεμμάτων πρέπει να αναγερθεί κολυμβητήριο, αγνοεί δεδομένα, καθώς προσκρούει σε ζητήματα που έχουν απαντηθεί εδώ και 10 χρόνια από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές.

Η σχετική οικοδομική άδεια έχει ανακληθεί, ενώ και περιβαλλοντικά επίσης ελέγχεται αυστηρά, λόγω της ιδιαίτερης, προστατευόμενης, βιοποικιλότητας της περιοχής.

Για αυτούς τους λόγους, συζητάμε τη χωροθέτησή του σε άλλη θέση.

Ορθά, η επιστημονική ομάδα έργου του ΤΕΕ δεν πρότεινε κάτι που εκ των συνθηκών απαγορεύεται.

Η πρόταση της για κατασκευή, εκτός όλων των άλλων εγκαταστάσεων, τριών γηπέδων τένις, σαφώς και δίνει διέξοδο σε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να αθληθούν εκεί και όχι στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις ξενοδοχείων ή ομίλων.

Άλλωστε, σε ακτίνα 300ων μέτρων από το Ναυτικό Όμιλο, λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία με εκατοντάδες τουριστικές κλίνες, χωρίς δυνατότητα στοιχειώδους άθλησης για τους πελάτες τους.

Τα σχεδιαζόμενα γήπεδα, ως ήπια περιβαλλοντικά χρήση, μπορούν να δημιουργήσουν πηγή εσόδων, στην κατεύθυνση εκμετάλλευσης της επίμαχης έκτασης των 70 στρεμμάτων.

Αγαπητοί συνδημότες,

αυτό που διατυπώσατε ως θέση, δηλαδή να προχωρήσει ο Δήμος μας στην εξαγορά της έκτασης των 70 στρεμμάτων, σε περίπτωση που δεν δεχθεί η ΕΤΑΔ να την παραχωρήσει, ακυρώνει όσα, άπαντες, έχουμε θεμελιωδώς συμφωνήσει (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές, Φορείς, κάτοικοι), ότι δεν διαπραγματευόμαστε να αγοράσουμε κάτι που ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει στην κοινωνία μας.

Γιατί αν μιλούσαμε για εξαγορά, τότε υποχωρούμε από τις αρχές και τα πιστεύω μας. Επιπρόσθετα, για τα 70 παραλιακά στρέμματα, δεν θα έφταναν πολλά εκατομμύρια ευρώ, όσα ίσως κοστίζουν 2 ή και 3 κολυμβητήρια μαζί.

Άρα, αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να τίθεται, πολύ περισσότερο δημόσια, όταν δίνει λαβή και επιχειρήματα στους διοικούντες την ΕΤ.Α.Δ. να σκεφτούν αυτό το σενάριο.

Είμαι βέβαιος ότι, η ατζέντα των κρίσιμων θεμάτων που θέτει δημόσια η δημοτική αρχή, όλο αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα η στελέχωση του υφιστάμενου νοσοκομείου, η ανέγερση νέου, η δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος για πρώτη φορά στο νησί μας, η αξιοποίηση των θερμών πηγών, η δημιουργία διεύθυνσης τουριστικής ανάπτυξης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, η ελεγχόμενη στάθμευση, ο ποδηλατικός τουρισμός, η βελτίωση της εικόνας του νησιού μας, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και πολλά άλλα, σας βρίσκουν κοντά μας ως συμπαραστάτες, στην κοινή προσπάθεια για πρόοδο και προκοπή στον τόπο μας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0