Δελτίο Τύπου 25.01.2023: ια πολεοδομικό σχεδιασμό και κλειστά προπονητήρια μπάσκετ, συναντήσεις του Δημάρχου Κω στην Αθήνα

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Τετάρτη, 25/01/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για πολεοδομικό σχεδιασμό και κλειστά προπονητήρια μπάσκετ,

συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα

 

Σημαντικές συναντήσεις, με θετικά αποτελέσματα για την Κω, πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά έθεσε το ζήτημα των τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων στο Λινοπότη και στην Καρδάμαινα.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε την ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται, προτείνοντας τρόπους για την επίτευξη του.

Στο ίδιο θέμα, ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κω για την πρόθεση του να αλλάξει σύντομα το θεσμικό πλαίσιο.

Την συνάντηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό απασχόλησε επίσης το ζήτημα των πολεοδομικών θεμάτων του νησιού μας, τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια όπως αναφέρονται, τα οποία ήταν γνωστά παλαιότερα με τον όρο Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Σε αυτό το σημείο αναμένεται άμεσα θετική εξέλιξη για την Κω. Τις επόμενες ημέρες θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, ύψους 1,35 εκ. €, κόστος που χρηματοδοτεί το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς συναντήθηκε επίσης με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον 4ο κύκλο χρηματοδότησης έργων του Ταμείου Αλληλεγγύης, όπου ο δήμος Κω θα υποβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόταση για τη χρηματοδότηση κλειστών προπονητηρίων μπάσκετ στις δημοτικές κοινότητες.

 

Γραφείο Τύπου

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0