Δελτίο Τύπου 22/10/2021: 25 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Δευτέρα, 25/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

25η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Δήμος Κω, σε συνεννόηση και συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, έχει προγραμματίσει σχετική δράση ευαισθητοποίησης, η οποία απαρτίζεται από δύο μέρη:

1. Τη φωταγώγηση του Δημαρχείου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και τα ξημερώματα της Τρίτης, με χρώμα ροζ, το οποίο είναι και το θεσμοθετημένο, για την ημέρα, χρώμα.

2. Τη διανομή έντυπου υλικού και διακοσμητικής καρφίτσας, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, σε κεντρικά σημεία της πόλης και των χωριών του νησιού, καθώς και τη συλλογή μηνυμάτων συμπαράστασης και αλληλεγγύης, προκειμένου να αποσταλούν σε δομές, όπου φιλοξενούνται γυναίκες, που νοσούν και που δίνουν τη μάχη τους, για να κερδίσουν πίσω τη ζωή και την αυτοπεποίθησή τους.

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά Του Καρκίνου Του Μαστού, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών για την ασθένεια αυτή, η οποία, εάν διαγνωστεί έγκαιρα και σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, με τις πιθανότητες ίασης και αποφυγής εξάπλωσής της να αυξάνονται.

Για αυτό το λόγο, κάθε γυναίκα είναι χρήσιμο να ορίσει, σε ετήσια βάση, τη δική της ημέρα εξέτασης, ως δώρο ζωής για τον εαυτό της.

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0