ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-12-2016: ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΠΑ

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Δευτέρα, 12/12/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό, είναι μια σωστή απόφαση.
Αρκεί να μην ανατραπεί στο μέλλον.
Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, γιατί διαφορετικά η απόφαση αυτή θα είναι γράμμα κενό περιεχομένου.
-Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε κάποιοι ότι αν μετακινηθούν οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας. Πουθενά στη συμφωνία, δεν υπάρχει αυτή η αναφορά.
-Άμεσα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αφού όλοι όσοι έρχονται πλέον στα νησιά μας και ιδιαίτερα στην Κω, δεν έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα. Προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και χώρες της Β. Αφρικής.
-Άμεσα θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προθέσεις για τη δημιουργία νέων hot spot στα νησιά ή κλειστών κέντρων κράτησης. Ο στόχος πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση αυτής της αρνητικής εικόνας και όχι η παγίωσή της.
Τα νησιά μας και ιδιαίτερα η Κως χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν.
Ηρεμία και σταθερότητα για να αναδείξουν την τουριστική τους ταυτότητα και να αναπτύξουν τον τουρισμό τους.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0