ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-01-2017: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κας ΒΑΣΩΣ ΠΗ

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Τρίτη, 03/01/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Βάσω Πη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΚΤΕΛ Α.Ε:

‘’ Οι υβριστικοί και αναληθείς ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΚΤΕΛ δεν με αγγίζουν. Ούτε φυσικά οι κούφιες απειλές.
Η επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά της Κω είναι μια κίνηση που στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και μόνο σε αυτήν.
Προφανώς όταν είπαμε ότι υπάρχουν ‘’ επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα’’, που αντιδρούν σε αυτή την προσπάθεια, κάποιοι αναγνώρισαν τον εαυτό τους.
Ο κ. Μαραγκός είναι ο τελευταίος με τον οποίο θα ασχολούμασταν. Άλλωστε τον έκριναν οι πολίτες της Κω ενώ υπάρχει και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τη διαχείριση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες στα χωριά της Κω αξίζουν μια καλύτερη συγκοινωνία. Γιατί τώρα δεν την έχουν.
Η αλήθεια είναι ότι το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού είναι το μόνο μεγάλο αεροδρόμιο που δεν εξυπηρετείται από τακτική και αξιόπιστη συγκοινωνία. Γιατί κάποιοι λειτουργούν με ιδιοτελή και μονοπωλιακή λογική.
Και αυτό αποτελεί ντροπή για τον τουρισμό και το νησί μας. Αυτές τις παθογένειες θέλαμε και θέλουμε να διορθώσουμε.
Ο Δήμος Κω είναι ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιχειρηματικούς φορείς. Υπενθυμίζουμε ότι καλέσαμε εγγράφως το ΚΤΕΛ σε διάλογο στον οποίο δεν προσήλθε.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι καλέσαμε, δημόσια, το ΚΤΕΛ να συμμετέχει και αυτό στην πρωτοβουλία για τη δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών μας, κάθε δεύτερο Σάββατο, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, πιλοτικά και με απόλυτη επιτυχία, τη θερινή περίοδο.
Το ΚΤΕΛ όμως δεν ανταποκρίθηκε. Γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, γιατί κάποιοι έχουν συνηθίσει μόνο να ωφελούνται επαγγελματικά από την Κω.
Ο Δήμος Κω δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για να έχουν οι κάτοικοι στα χωριά της Κω τη συγκοινωνία που τους αξίζει. Για να υπάρχει, επιτέλους, αξιόπιστη συγκοινωνία στο αεροδρόμιο της Κω.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Θα τιμήσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες της Κω.
Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνεται δωρεάν η μετακίνηση των πολιτών.
Κινούμαστε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη νομιμότητα, εμείς εκπροσωπούμε μόνο τους πολίτες.’’

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0