ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: “Η Κως μπορεί και αλλιώς…Πολύ μικρή πλέον η Μαρίνα για να φιλοξενεί
τη Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων”
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η 3η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων αγκαλιάστηκε από τον κόσμο.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έδειξε ότι η Κως μπορεί και αλλιώς.
Το μήνυμα της γιορτής θα μετατραπεί σε ουσιαστικές δράσεις για να ενταχθούν
η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Κω.
Αυτή η γιορτή είναι πλέον θεσμός. Το 2018 θα είναι ακόμα πιο μεγάλη, θα
έχει πολλά νέα και καινοτόμα στοιχεία.
Κάποιοι μπορεί να στεναχωριούνται και να μην τους αρέσει, είναι όμως
απελπιστικά λίγοι. Η Κως τους έχει προσπεράσει.
Η Κως κοιτάζει και προχωρά μπροστά.
Αποδείχθηκε ότι ο χώρος της Μαρίνας ήταν και είναι πολύ μικρός για την
εμβέλεια και τη δυναμική που έχει η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών
Προϊόντων.
Του χρόνου, σχεδιάζουμε ένα ακόμα μεγάλο εγχείρημα: η Γιορτή αυτή να γίνει
σε όλη την έκταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού, με τις αναγκαίες
παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.
Τώρα το επόμενο ραντεβού μας είναι στις 19 Αυγούστου το βράδυ στην
Καρδάμαινα. Περιμένουμε τους επισκέπτες μας να δοκιμάσουν τις μοναδικές
γεύσεις της Κω και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους δούλεψαν για την επιτυχία αυτής της
Γιορτής. Τον Ασκληπιό, τον Αγροτικό Σύλλογο, το σωματείο κτηνοτρόφων, την
Ένωση Ξενοδόχων το ΣΕΠΕ Κω, τους παραγωγούς και τους τυποποιητές.
Τα ξενοδοχεία του νησιού και το Λύκειο Ελληνίδων Κω, που έκαναν μια
ξεχωριστή παρουσίαση της γαστρονομίας τους νησιού μας.
Πάνω από όλα τους εθελοντές μας, αυτούς που έδωσαν την καρδιά και την ψυχή
τους για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω