Δελτίο Τύπου 05/09/2016 ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : H Nέα Δημοτική Αρχή προχωρά μπροστά και απαντά με έργα. Διασφαλίζεται η ομαλή υδροδότηση στο ορεινό Ασφενδιού. Η αρχή έγινε με την τοπο- θέτηση νέας δεξαμενής στο Λαγούδι.

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Παρασκευή, 30/09/16

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : ‘’ H  Nέα  Δημοτική  Αρχή  προχωρά  μπροστά  και  απαντά  με  έργα. Διασφαλίζεται η ομαλή υδροδότηση στο ορεινό Ασφενδιού. Η αρχή έγινε με την τοπο- θέτηση νέας δεξαμενής στο Λαγούδι.’’
            Νέα μεταλλική δεξαμενή χωρητικότητας 50m3 εγκαταστάθηκε στο Λαγούδι από τη ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να υποστηριχθεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση των οικισμών του ορεινού Ασφενδιού.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
            Η υδροδότηση των οικισμών του ορεινού Ασφενδιού γίνεται από την πηγή της Κεφαλόβρυσης. Σε περιόδους ανομβρίας όμως είναι επιβεβλημένη η μεταφορά νερού από τη δεξαμενή «Μπαγιάτη».
            Η νέα δεξαμενή χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός μεταφόρτωσης για τη μεταφορά νερού από τον «Μπαγιάτη» στη δεξαμενή Ζιάς, προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που δημιουργεί η υψομετρική διαφορά.
            Παράλληλα συντηρείται ο οικίσκος πλησίον της νέας δεξαμενής, γίνεται αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση νέου αντλητικού συγκροτήματος εντός του οικίσκου.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Μηνάς Κιάρης αναφέρει:
‘’Το κόστος των παρεμβάσεων ξεπερνά τις 20.000€ και καλύπτεται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Μικρά αλλά τόσο σημαντικά έργα που είχε ανάγκη η περιοχή εδώ και πολύ καιρό.
            Το επόμενο διάστημα ξεκινά η ριζική ανακατασκευή των δεξαμενών σε Κεφαλόβρυση, Ζιά, Λαγούδι, Άγιο Δημήτριο και η τοποθέτηση νέων όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η Νέα Δημοτική Αρχή απαντά και προχωρά μπροστά με έργα.’’

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0