Σταμάτης Πης

Βιογραφία

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, άνθρωπος της βιοπάλης, σκληρά εργαζόμενος, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Σταμάτης Πης διακρίνεται για την αγάπη του στον άνθρωπο και στο νησί μας.

Φοίτησε μέχρι την 3η Γυμνασίου, όταν ασθένεια του πατέρα του τον ανάγκασε να σταματήσει τις σπουδές του προκειμένου να συμβάλλει στα οικονομικά της οικογένειας, παρότι ο ίδιος αγαπούσε τη γνώση και σκόπευε να συνεχίσει.

Από τα πρώτα μεροκάματα στη δημοτική αγορά, από 7 χρονών, άλλαξε πολλές δουλειές (βοηθός ράφτη, υπάλληλος χρυσοχοείου, αποθηκάριος, μηχανικός στην κονσερβοποιϊα “Νασιονάλ”) μέχρι να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στο πεζικό για 28 μήνες, 1975 – 1977.

Μετά τη θητεία του, εργάστηκε ως ειδικός ανατινάξεων σε λατομείο και σε εταιρεία μεταφορών, μέχρι να ιδρύσει τη δική του μεταφορική εταιρεία «Μεταφορική Πης» το 1984.

Νυμφευμένος από το 1982 με την Χαρίκλεια Μπαλάσα, απέκτησαν δύο γιούς, τον Θοδωρή και τον Δημήτρη.

Η ανησυχία του Σταμάτη Πη για τις εξελίξεις στον τόπο μας και η αγάπη των συμπατριωτών μας, τον έφεραν για πρώτη φορά να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την είσοδο του στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου Κω το 2010, με Δήμαρχο τον Κώστα Καϊσερλη, ο οποίος εκτίμησε τις δυνατότητές του και τη διάθεση για προσφορά, αναθέτοντας του καθήκοντα Αντιδημάρχου στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος και του εργοταξίου.

Επανεκλέγεται το 2014 και έως το 2019 βρίσκεται στα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας.

Συμμετέχει εκ νέου στις εκλογές του 2019 με την παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ», εκλέγεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο της και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιείται, αφού διαφώνησε με την απόφαση της για μη συνεργασία με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Από το 2019 στηρίζει τις δράσεις του Δήμου Κω ως δημοτικός σύμβουλος και από τον Νοέμβριο 2021 αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, με απόφαση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά.

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0