Ιωάννης Καλλούδης

Βιογραφία

Ο Ιωάννης Καλλούδης υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Κω για πέντε δεκαετίες, από διαφορετικές θέσεις.

Παλαιότερα ως υπάλληλος και Προϊστάμενος του Δήμου. Στη συνέχεια, μετά την συνταξιοδότηση του, ως δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος.

Ο Γιάννης Καλλούδης γεννήθηκε στην Αντιμάχεια, το 1946, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Φοίτησε στο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο, ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του στη μέση εκπαίδευση το 1965.

Άμεσα, πριν την στράτευση του, ξεκίνησε ο εργασιακός βίος του, αρχικά ως υπάλληλος ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Υγείας.

Από τον Αύγουστο 1966 έως το Σεπτέμβριο 1970, για τέσσερα χρόνια συνολικά λόγω ανακατάταξης για οικονομικούς λόγους, υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του, ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους αρχίζει η μακρά θητεία του στο Δήμο Κω.

Προσλαμβάνεται αρχικά με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ μονιμοποιείται, μετά από διαγωνισμό, στις 20/12/1971.

Την ίδια χρονιά, το 1971 νυμφεύεται την Μαριάνθη, το γένος Συγγούνη, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Μιχάλη, τον Αλέξανδρο και τον Ευάγγελο.

Στις υπηρεσίες του Δήμου Κω υπηρέτησε σε διαφορετικές θέσεις. Στο Ληξιαρχείο, στο Πρωτόκολλο, στο γραφείο Δημοτικού Φόρου, έως το 1979, ενώ το 1980 αναλαμβάνει το γραφείο ύδρευσης.

Συνεχίζει να υπηρετεί από διαφορετικές θέσεις, σύμφωνα και με την ταχεία εξέλιξη του Δήμου Κω, που αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες και αναπτύσσει νέους τομείς δράσης.

Το 1985, με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Καϊσερλη, αποσπάται για 2 χρόνια στην υπό σύσταση ΔΕΥΑΚ και αναλαμβάνει Διευθυντής της επιχείρησης έως την συγκρότηση της.

Το 1987 επιστρέφει στο Δήμο Κω, με καθήκοντα αναπληρωτή Προϊσταμένου. Το 1994 ορίζεται Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας ενώ το 1995 αναλαμβάνει και Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ασκώντας παράλληλα καθήκοντα Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ίδια χρονιά ορίζεται Γραμματέας του νεοσύστατου Αυτοδιοικητικού Θεσμού, του 7ου Συμβουλίου Περιοχής Κω.

Ο Γιάννης Καλλούδης ολοκληρώνει την υπηρεσιακή θητεία του στο Δήμο Κω στις 31 Δεκεμβρίου 2006, οπότε συνταξιοδοτείται.

Το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στην τοπική κοινωνία και στο Δήμο Κω δεν έπαψε ποτέ.

Επανέρχεται στα αυτοδιοικητικά από νέα θέση.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΟΡΑΜΑ» του Κώστα Καϊσερλη και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε. Ηρακλειδών.

Επανεκλέγεται στις εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά «Ισχυρή Κως».

Από την αρχή της δημοτικής περιόδου εκλέγεται στο αξίωμα Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ από το Νοέμβριο του 2021 ορίζεται, με απόφαση Δημάρχου, ως άμισθος Αντιδήμαρχος, με καθήκοντα την αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, όπως επίσης τον σχεδιασμό και την οργάνωση στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών.

Παράλληλα αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ (Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας).

 

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0