Διονυσία Τελλή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΤΕΛΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 

Η  Διονυσία Τελλή, του Στέργου και της Χρυσής, σε αυτή την περίοδο υπηρετεί το Δήμο Κω, ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το Νοέμβριο 2021 και από άλλες θέσεις ευθύνης.

Με κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά ζητήματα. Ασχολείται με τα κοινά, με πίστη στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις δημόσιες υποθέσεις.

Η Διονυσία γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Κω, όπου επιστρέφει η οικογένεια της, όταν η ίδια βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Το 1996 εισάγεται στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοιτά το 2002. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 2004, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω.

Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος πολιτιστικών φορέων, όπως “Γυναίκες χωρίς Σύνορα”, “Φιλητάς”, “Παναθηναϊκή Οργάνωση”, “Ένωση Ελλήνων Νομικών”, “Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης”.

Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2010, όταν εκλέγεται ως μέλος του  Συμβουλίου της Δημοτικής  Κοινότητας  Κω με την παράταξη  “Όραμα” και Δήμαρχο τον Κώστα Καϊσερλη.

Στις εκλογές του 2019 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη της δημοτικής αρχής “Ισχυρή Κως” και Δήμαρχο τον θεοδόση Νικηταρά.

Από την έναρξη της δημοτικής περιόδου ασκεί καθήκοντα Προέδρου στην Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης” ενώ αναλαμβάνει μέχρι τον Νοέμβριο 2021 και την Προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.

Η Διονυσία είναι παντρεμένη με τον Οικονομολόγο Γεώργιο Τσιμισίρη και έχει ένα παιδί, τον Πάρη, καθώς και δύο αδελφές την Χριστίνα και την Ιωάννα Τελλή.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

 

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0