Δελτίο Τύπου 07/02/2023 : Κως κυκλοφοριακές παρεμβάσεις απάντηση σε ΟΡΑΜΑ

Δελτία Τύπου
Ημ. Δημοσίευσης: Τρίτη, 07/02/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το οδικό δίκτυο της Κω πρέπει να γίνει σύγχρονο και ασφαλές

Η μικροπολιτική αντιπαράθεση δεν προσφέρει στον τόπο

 

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη νοημοσύνη των δημοτών, επικεφαλής παράταξης, η κα Ρούφα, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για όσα ψηφίζονται ή όσα έγγραφα διαβάζει, προσπερνώντας επιλεκτικά όσα ίσως δεν “βολεύουν”, προκειμένου να προκύψει μια παραταξιακή ανακοίνωση, έστω ως ντουφεκιά στον αέρα.

Όπως έχουμε πει, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, όπως λένε οι εισηγήσεις της υπηρεσίας, όπως έχει καταγραφεί και σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ κατά το πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη για τον κόμβο στην είσοδο της Πόλης και στο 1ο Γυμνάσιο, ζητήθηκε η συνδρομή συγκοινωνιολόγου ο οποίος γνωρίζει, όσο ίσως κανείς άλλος, τις  ιδιαιτερότητες του νησιού μας, αφού ασχολείται με τις κυκλοφοριακές μελέτες του, τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ, εδώ και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον.

Πρόκειται για επιστήμονα, ο οποίος απολαμβάνει της γενικής αποδοχής των συναδέλφων του πανελλαδικά, αφού οι ίδιοι τον επέλεξαν να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης τους.

Με τη συνδρομή του λοιπόν, δηλαδή την επιστημονική του άποψη, όπως άλλωστε διατυπώνεται και στα έγγραφα που ετέθησαν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε τη σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία επιπρόσθετα έχει όλες τις εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά έχει γίνει και νόμος του κράτους, αφού έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Εν κατακλείδι, σε μια περίοδο που θρηνούμε συνανθρώπους μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στην άσφαλτο, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να πρυτανεύει η λογική της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, η ασφάλεια του οδικού δικτύου και η υποστήριξη κάθε τέτοιας προσπάθειας, όπως αυτή που η δημοτική αρχή από τα πρώτα της βήματα καταβάλλει.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης που δεν έχει τίποτα, απολύτως τίποτα, να προσφέρει.

Εργαζόμαστε με σχεδιασμό, επιστημονική τεκμηρίωση και γνώση, προκειμένου να κάνουμε την Κω πιο σύγχρονη και ασφαλή σε ότι αφορά το οδικό της δίκτυο.

 

Γραφείο Τύπου

kos-logo

Ακτή Κουντουριώτου 7, 85300 Κως, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Υπηρεσίες

Αναζήτηση

Βρείτε μας

Αιτήματα Πολιτών Mobile App

ΔΗΜΟΣ ΚΩ © 2022. All Rights Reserved

Preloader Custom Image

0