Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Επιστολή Δημάρχου Κω στον Υπουργό Μετανάστευσης κο Μηταράκη

Δημοσιεύτηκε : Πέμπτη, 19-03-2020
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
2020 03 18 Πυλί πρόσφυγες μετανάστες στο Super Market.jpg
2020 03 18 Δήμαρχος Κω προς Υπουργό Μετανάστευσης κ. Μηταράκη.doc
2020 03 18 Πυλί πρόσφυγες μετανάστες στην Παιδική χαρά.jpg

Υπουργέ,

παρά τα μέτρα που ανακοινώσατε, δυστυχώς, η έξοδος αλλά και παραμονή σε χώρους που αυστηρά απαγορεύεται (π.χ. παιδικές χαρές) καλά κρατεί για τους διαμένοντες στο Κ.Υ.Τ..

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του εντελώς έρημου χωριού Πυλί (το απόγευμα Τετάρτης 18 Μαρτίου, όπως φαίνεται καθαρά στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες) όπου οι μόνοι που κυκλοφορούν, σε πολυάριθμες ομάδες 10-15 ατόμων, είναι οι φιλοξενούμενοι στη δομή του Κ.Υ.Τ. (η εικόνα έξω από Super Market το μαρτυρεί).

Τοποθετήσαμε ανθρώπους σε απόσταση πέραν των 200ων μέτρων από αυτή για να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους εξερχόμενους για τον κίνδυνο του κορονοϊού, σε έξι γλώσσες, προτρέποντάς τους παράλληλα να μην μετακινούνται άσκοπα, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους συμπατριώτες μου χωρίς καμία εξαίρεση.

Όμως, προς μεγάλη έκπληξή μας, άγνωστα σε εμάς πρόσωπα προέτρεπαν πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέφουν στο χωριό, ενώ οι εργαζόμενοι που διένειμαν τα φυλλάδια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Κατάσχεσαν ακόμα και τα φυλλάδια που είναι γραμμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία περιέχουν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα 8 κυριότερα σημεία για την πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό.

Δυστυχώς, αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές, που πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, η ηρεμία και η συνεννόηση, κάποιοι πυροδοτούν με τον χειρότερο τρόπο το ήρεμο κλίμα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Ποιος μπορεί να απαντήσει στο λογικό ερώτημα, τι θα γίνει αν προκύψει κρούσμα κορονοϊού στο Κ.Υ.Τ. λόγω μη τήρησης των μέτρων που ανακοινώσατε;

Όταν γενικότερα δεν επιτρέπεται πλέον, για την προστασία της υγείας όλων, η άσκοπη και μαζική μετακίνηση ατόμων.

Όταν με αυτόν τον τρόπο εκτίθενται σε κίνδυνο οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στο Κ.Υ.Τ., οι εργαζόμενοι σε αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής.

Υπουργέ,

επειδή η ζωή έχει την ίδια βαρύτητα και αξία για όλους μας, χωρίς εξαιρέσεις, σας καλώ απόψε κιόλας να δώσετε εντολή αυστηρής τήρησης των όσων έχετε ανακοινώσει.

Επιπρόσθετα, σας ζητώ να αποδεχθείτε στο σύνολό της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, όπως πράξατε και στην περίπτωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου για περιορισμό των θέσεων στο Κ.Υ.Τ..

Σας ενημερώνω ότι ουδεμία μεταβολή έχει υπάρξει στη θέση μας για ανοιχτή δομή. Ζητούμε, λειτουργία των υφιστάμενων δομών (Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) δίχως καμία αύξηση θέσεων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του 2016 – 2017. Ζητούμε επίσης την γενναία και άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. καθώς και την άμεσημεταφορά των 250 ανθρώπων που αφίχθησαν παράνομα στη χώρα μας μετά την 1 η Μαρτίου και βρίσκονται στο λιμάνι της Κω.

Ήδη, παρά τις αλεπάλληλες διαβεβαιώσεις, έχουν περάσει 18 ημέρες χωρίς να έχει μετακινηθεί ούτε ένας από αυτούς στην ενδοχώρα.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς