Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/06/2019 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ STEP2SMART

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 24-06-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21_06_2019 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ STEP2SMART.docx
image.jpeg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στην Κω η 2η συνάντηση των εταίρων από Ελλάδα και Κύπρο της πράξης Step2Smart”

Με μεγάλη επιτυχία και με την εμφανή ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε στην Κω η διήμερη συνάντηση των εταίρων της πράξης «Step2Smart» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Πρόκειται για την 2η συνάντηση των εταίρων της πράξης με τον τίτλο «Διασυνοριακή Συνεργασία Νησιωτικών Αστικών Περιοχών για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών” και ακρωνύμιο Step2Smart.

Εταίροι είναι: το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου (επικεφαλής εταίρος), το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμος Χανίων και Δήμος Κω.

Στη συνάντηση παρευρισκόταν ολόκληρη η Ομάδα Έργου του Δήμου Κω με τον υπεύθυνο του έργου και αρμόδιο Αντιδήμαρχο για χρηματοδοτούμενα προγράμματα, κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, κα Βάσω Πη και εκπρόσωποι των δύο εταιρειών με τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβάσεις με το Δήμο Κω για την υλοποίηση του έργου μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Τους εκπροσώπους των εταίρων καλωσόρισε χθες στο νησί μας και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Κυρίτσης, προσφέροντάς τους και αναμνηστικά δώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον κάθε εταίρο ξεχωριστά για την πορεία υλοποίησης των διαγωνισμών και την πρόοδο του έργου, αλλά και ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων για θέματα που σχετίζονται με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, φωτεινούς σηματοδότες, μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, ενημέρωση επιβατικού κοινού σε πραγματικό χρόνο, κλπ.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τον Δήμο μας που θα το υλοποιήσει μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ είναι 251.190 €.

Οι δράσεις που περιλαμβάνει είναι συνοπτικά οι εξής:

Ø Προμήθεια τηλεματικού εξοπλισμού εντός 11 λεωφορείων.

Ø Προμήθεια / ανάπτυξη κεντρικού λογισμικού διαχείρισης στόλου λεωφορείων.

Ø Προμήθεια δέκα ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης κοινού σε στάσεις λεωφορείων.

Ø Τεχνική επίβλεψη ανάπτυξης πιλοτικού έργου και αξιολόγησή του.

Με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμιστούν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες αστικής συγκοινωνίας τόσο προς τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θα έχουν πληροφόρηση για την ακριβή ώρα άφιξης και αναχώρησης του λεωφορείου από τη στάση που τους εξυπηρετεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (τόσο με τις ηλεκτρονικές πινακίδες στις επιλεγμένες στάσεις των λεωφορείων, όσο και μέσω κινητών τηλεφώνων, tablets και ηλεκτρονικών υπολογιστών από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα).

Παράλληλα θα υπάρχει πληροφόρηση για την επόμενη στάση και τα σημεία ενδιαφέροντος (τουριστικοί, αρχαιολογικοί χώροι κλπ), μέσα στα λεωφορεία από τις οθόνες που θα είναι εγκατεστημένες σε αυτά.

Οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση του έργου από πλευράς Δήμου Κω έχουν ολοκληρωθεί και έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί πλήρως και να τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο του 2020.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω