Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/04/2019 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε : Τετάρτη, 03-04-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ.pdf
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01_04_2019 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των οικονομικών στοιχείων της Μαρίνας από τον κ. Μαραγκό και υπηρεσιακά στελέχη.”

Τα αναλυτικά στοιχεία και υπηρεσιακό σημείωμα υπογεγραμμένο από τα υπηρεσιακά στελέχη της Μαρίνας, στο οποίο φαίνεται η πορεία των οικονομικών στοιχείων από τον Οκτώβριο του έτους 2018, απέστειλε ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Μαραγκός στον κ. Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική αίτηση.

Ο κ. Μαραγκός προχωρά σε 6 επισημάνσεις:

1ον) Όπως φαίνεται στον πίνακα το υπόλοιπο του ταμείου τους χειμερινούς μήνες μειώνεται, διότι μειώνονται οι εισπράξεις, αντίθετα τα έξοδα αυξάνονται γιατί γίνεται προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

2ον) Τον Οκτώβριο του έτους 2018 το υπόλοιπο του ταμείου ήταν περίπου 1.000.000€. Είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος και περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο απολογισμού της Δημοτικής Αρχής.

3ον) Οι οφειλές και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Μαρίνας έναντι των προμηθευτών και των υπηρεσιών είναι μηδενικές, έχουν εξοφληθεί όλα τα ενοίκια των παρελθόντων ετών και έχει δοθεί προκαταβολή για το επόμενο έτος 150.000€.

4ον) Η Μαρίνα κατέβαλε στους εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση και μετά από συμφωνία της Διοίκησης με τους εργαζομένους τα έτη 2017 και 2018 το συνολικό ποσό των 308.343,18€ (και όχι 168.000€, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Νικηταράς). Μάλιστα προεκλογικά, το έτος 2010 σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Μαρίνα η παράταξη του κ. Νικηταρά είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα τους κατέβαλε το ποσό αυτό των αναδρομικών, κάτι που ουδέποτε έγινε.

5ον) Τον Σεπτέμβριο του έτους 2014 που αναλάβαμε την Διοίκηση της Μαρίνας το υπόλοιπο ταμείου που παραλάβαμε ήταν 800.000€ ωστόσο υπήρχε οφειλή στο Δήμο ενός ενοικίου ύψους 380.000€.

6ον) Μια σύγκριση των στοιχείων, προκύπτει αύξηση των εσόδων της Μαρίνας λόγω των διεθνών συνεργασιών, της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και της σωστής διαχείρισης, σε μία περίοδο μάλιστα που η Κως δοκιμάστηκε από το σεισμό και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μαραγκός κλείνει το ενημερωτικό σημείωμα με την ακόλουθη υπόμνηση:

“Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ πρακτικές σπίλωσης και λάσπης. Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια για κακοδιαχείριση, σας καλώ να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη άμεσα .Σε περίπτωση όμως που συνεχιστεί η τακτική της σπίλωσης και της λάσπης, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω εγώ.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω