Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/03/2019 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗ

Δημοσιεύτηκε : Τρίτη, 26-03-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24_03_2019 ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ: “Αυτό που ενοχλεί τον κ. Αβρίθη και τη συμμαχία του χθες είναι τα έργα που έγιναν και γίνονται στην Κω.”

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Αβρίθης διακινεί ανακρίβειες, προφανώς γιατί είναι το μόνο που έχει να προσφέρει στην Κω μαζί με μια μεγάλη ποσότητα εμπάθειας. Είναι από τους τελευταίους που μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία της Κω και να κάνουν “διαλέξεις” για το νόμιμο και το ηθικό.

Προφανώς μπορεί να πάρει και μια μεζούρα και να αρχίσει να μετράει, όπως έκανε ο αρχηγός του με τους ποδηλατοδρόμους.

Υπάρχουν δύο εκδοχές για τον ίδιο: ή είναι άσχετος με το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Δήμου για τα έργα ή είναι κοινός συκοφάντης.

Γιατί όταν μιλάς γενικώς και αορίστως για σκάνδαλα, χωρίς να πηγαίνεις στη Δικαιοσύνη, τότε τι άλλο μπορεί να είναι κάποιος.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Αβρίθης βρίσκεται σε μία παράταξη, που ο επικεφαλής της, το τρίμηνο που ήταν Δήμαρχος, έκανε 48 αναθέσεις ενώ σε όλη την περίοδο 2011-2014 έκαναν 500 αναθέσεις.

Βρίσκεται σε μια παράταξη, που πριν τις εκλογές του 2010 έλεγαν ότι δεν θα δίνουν κανένα έργο σε εργολάβους και μηχανικούς εκτός Κω, για να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα όταν πήραν το Δήμο.

Σε ότι αφορά στις παιδικές χαρές, προκαλεί μάλλον θυμηδία το γεγονός ότι ο κ. Αβρίθης αποδίδει την ανακατασκευή των 7 παιδικών χαρών στην “πίεση” που ασκεί η δική του υποψηφιότητα στη δημοτική αρχή. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι για να περάσουμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης του έργου, υπήρχε πριν μια προετοιμασία και προεργασία από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι την περίοδο που ο ίδιος ιδιώτευε και ετοιμαζόταν για να έρθει να “σώσει” την Κω, εμείς δουλεύαμε για να ωριμάσουμε και να εντάξουμε έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πραγματικά ο κ. Αβρίθης θα πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι μηχανικοί από την Κω που θα αναλάμβαναν το συγκεκριμένο έργο στο ένα πέμπτο της τιμής, δηλαδή με κάτω από 4.000 ευρώ.

Αυτό που ενοχλεί τον κ. Αβρίθη και τη συμμαχία του χθες, είναι τα έργα. Δεν θέλουν να γίνονται έργα στην Κω. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο Δήμος ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ανακατασκευή των τριών σχολείων όταν το Κράτος δεν έχει καν ξεκινήσει αυτό που ανέλαβε, δηλαδή το λιμάνι. Για αυτό το ζήτημα όμως ο κ. Αβρίθης δεν λέει τίποτα, έχει καταπιεί τη γλώσσα του και όλοι καταλαβαίνουν ότι η σιωπή του εξαργυρώνεται με τη στήριξη και το χρίσμα της κομματικής οργάνωσης του Σύριζα στην παράταξή του.

Τους ενοχλούν επίσης οι συγκρίσεις, τα 44 έργα της δικής τους θητείας με τα 166 έργα της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

Στην πορεία προς τις εκλογές, οι παρατάξεις καταθέτουν το έργο και το πρόγραμμά τους, όσοι έχουν φυσικά.

Συμμετέχουν σε ανοιχτό και δημόσιο διάλογο μπροστά στους πολίτες, όπως έχουν συμφωνήσει να κάνουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πλην ενός.

Η Κως δεν χρειάζεται ανθρώπους που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω