Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2019 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 22-03-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
image1.JPG
image2.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21_03_2019 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΗΠΑΡΙΟΥ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό δεν είναι ένας ανεξάντλητος φυσικός πόρος-Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από το Λύκειο Ζηπαρίου.”

Η ΔΕΥΑΚ επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού στο Λύκειο Ζηπαρίου, μπροστά στα νέα παιδιά, στο μέλλον της Κω.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έδωσε το παρών στην εκδήλωση και στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων στο νησί μας αλλά και στη δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο τομέα.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την προϊσταμένη του τμήματος χημικών αναλύσεων της ΔΕΥΑΚ κ. Καζαμία Ευαγγελία. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κιάρης Μηνάς αναφέρθηκε στα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε όλο το νησί.

Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Μέρα Νερού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κιάρης αναφέρει:

“Η Παγκόσμια Μέρα Νερού καθιερώθηκε το 1992 με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθολογική διαχείριση του φυσικού πόρου που λέγεται νερό.

Το νερό είναι ανανεώσιμος, αλλά περιορισμένος φυσικός πόρος. Με δεδομένο ότι η ζήτηση του συνεχώς αυξάνεται και με την κλιματική αλλαγή να κάνει τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της, το πρόβλημα της ανεπάρκειας του στη Μεσόγειο, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου καθίσταται πιο έντονο.

Για την αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου του νερού είναι αναγκαία η εγκαθίδρυση μιας νέας κουλτούρας, η ορθολογική διαχείριση και η προστασία των υδατικών πόρων πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που ισορροπεί τις ανθρώπινες ανάγκες με τις απαιτήσεις των φυσικών οικοσυστημάτων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί ένα οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο δράσης με στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και υπηρεσίες στην κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης και της προστασίας των υδατικών πόρων.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω