Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/02/2019 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 18-02-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16_02_2019 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Εκπαίδευση και πιστοποίηση για το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα με πρωτοβουλία του Δήμου Κω- Αιτήσεις και δικαιολογητικά μέχρι την 1η Μαρτίου.”

Ο Δήμος Κω, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νήσου Κω «Ο Παν», δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες της Κω να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν ειδική πιστοποίηση και βεβαίωση για το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα.

Είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν να εργαστούν κάποιοι στο Δημοτικό Σφαγείο Κω ή σε οποιοδήποτε άλλο Σφαγείο της χώρας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το σεμινάριο και η εκπαίδευση θα γίνουν στην Κω.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική κίνηση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Προκειμένου να δημιουργηθεί τμήμα στο νησί της Κω θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον είκοσι (20) αιτήσεις υποψήφιων εκδοροσφαγέων. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κατατεθεί γραπτό αίτημα από τον Δήμο Κω στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) είναι πέντε ημέρες. Ακολουθεί πρακτική εξάσκηση και μετά από χρονικό διάστημα τριών μηνών θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις. Σε όσους από τους εκπαιδευόμενους επιτύχουν στις εξετάσεις χορηγείται ακολούθως η βεβαίωση εκδοροσφαγέα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη με φωτοτυπία ταυτότητας και φωτοτυπία απολυτηρίου Γυμνασίου ή Λυκείου (ή απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου για όσους έχουν γεννηθεί μέχρι την 1η Απριλίου του 1969).

Για αλλοδαπούς υποψήφιους απαιτείται επιπλέον ισοτιμία του τίτλου σπουδών τους από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και μετάφραση του.

Το έντυπο της αίτησης χορηγείται από όλες τις Κοινότητες, από το γραφείο της Διεύθυνσης Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης στο Λινοπότι και από το Γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα πρωτογενή τομέα, κ. ΜιχάληΧατζηκαλύμνιου (Σκεύου Ζερβού 40, 2ος όροφος, τηλ. 22423-61531, e-mail: p.anesti@kos.gr).

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι 01-03-2019 προκειμένου να συγκεντρωθούν και να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω