Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2020
2019
2018
2017
2016
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/01/2019 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΟΥ

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 18-01-2019
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
image2.jpeg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17_01_2019 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΟΥ.docx
image1.jpeg
image3.jpeg
image4-1.JPG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ: “Η αλήθεια για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Αντιμάχειας.”

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Μανώλης Ζερβός, απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης “Όραμα” για το Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι εμφανές το άγχος και η στεναχώρια της κ. Ρούφα μετά το μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα που υπέστη. Τα ζητήματα όμως της Παιδείας καλό είναι να μένουν έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση και τις σκοπιμότητες.

Αντί να βγάζουν επιλεκτικές φωτογραφίες σαν τουρίστες στο σχολείο για τη δημιουργία εντυπώσεων, θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει ενημέρωση είτε από εμένα είτε από τους διευθυντές των σχολείων.

Αναλυτικά και για την αποκατάσταση της αλήθειας:

-Κάθε καλοκαίρι από το 2015 έως σήμερα, με εξαίρεση το καλοκαίρι του σεισμού του 2017, στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Αντιμάχειας, έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό και στην τοιχοποιία. Μπορούν να δουν τον κατάλογο των εργασιών, όσοι το επιθυμούν από το Όραμα αλλά και κάθε πολίτης, στις τεχνικές υπηρεσίες.

-Ο Δήμος μαζί με τη Λέσχη Lions, μέσα σε ένα κλίμα άριστης συνεργασίας, χρηματοδότησαν από κοινού την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του σχολείου, μια ολική ανακαίνιση με κόστος 24.000 ευρώ.

-Ανακατασκευάζεται το εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου, ένα αίτημα χρόνων.

-Το κτίριο έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα stratenergy για την ενεργειακή του αναβάθμιση.

-Το πρόβλημα με το ρεύμα είναι χρόνιο και ιδιαίτερα σοβαρό. Μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες και τους ηλεκτρολόγους του Δήμου δίνουμε λύση με νέα παροχή.

Σε ότι αφορά στις “φωτογραφίες”, τα λιμνάζοντα νερά προέρχονται από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τα σχοινιά στην σιδερένια σκάλα βρίσκονται εκεί γιατί ακόμα η τεχνική υπηρεσία (την οποία καθυβρίζετε προσάπτοντας της ανεπάρκεια για τα έργα που παραλαμβάνει) δεν έχει κάνει την παραλαβή της.

Αυτοί που τραβούσαν φωτογραφίες ως τουρίστες, μεταφορικώς και κυριολεκτικώς, ξέχασαν να τραβήξουν και τις ολοκαίνουργιες μπασκέτες δίπλα τους, ίσως γιατί δεν τους συνέφερε.

Οι συγκρίσεις των έργων που έχουν γίνει στα σχολεία την περίοδο 2015-2018 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, είναι καταλυτικές.

Είμαι στη διάθεση όλων, συμπεριλαμβανομένης και της κ. Ρούφα, για να ενημερώσω αλλά και να δώσω απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα αφορά στα σχολεία μας.

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν έχει κανένα νόημα. Η επόμενη μέρα για την Κω χρειάζεται συνεργασία, ενότητα και συνεννόηση.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω