Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2021
2020
2019
2018
2017
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/12/2018 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΟΠΑΒΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΟΥ

Δημοσιεύτηκε : Σάββατο, 15-12-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15_12_2018 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΟΠΑΒΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΖΕΡΒΟΥ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ: “Το Ειδικό Σχολείο είναι μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας.”

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και ΔΟΠΑΒΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, είναι μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

Είναι γνωστό ότι η κ. Ρούφα έκανε ότι μπορούσε για να μην λειτουργήσουν ούτε το Ειδικό Σχολείο στο Πλατάνι αλλά ούτε και το 4ο Νηπιαγωγείο αλλά απέτυχε.

Την καταλληλόλητα των σχολείων την κρίνουν ειδικές επιτροπές.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το σεισμό η κ. Ρούφα είχε βγάλει δικό της πόρισμα, κρίνοντας ακατάλληλο το ειδικό σχολείο στο Πλατάνι, αμφισβητώντας επιστήμονες και τεχνικούς. Όταν το κτίριο ελέγχθηκε και βρέθηκε κατάλληλο την επόμενη μέρα του σεισμού από συνεργεία της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, που αποτελεί τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τα σχολικά και τα δημόσια κτίρια.

Αυτό που θέλει η κ. Ρούφα ήταν και είναι να κλείσει το ειδικό σχολείο, μόνο και μόνο γιατί δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Κυρίτση με τη στενή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Ρούφα μπορεί να κάνει αυτό που πολύ καλά γνωρίζει: μια ακόμα καταγγελία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Εισαγγελέα ή σε όποιον άλλο βρει. Μια καταγγελία που θα πάει και αυτή στον κάλαθο των αχρήστων, όπως και οι προηγούμενες.

Στόχος της όμως είναι να κάνει θόρυβο, να μας αποδεικνύει κάθε φορά ότι ο πάτος είναι έννοια σχετική για αυτήν, να κάνει επίδειξη μίσους και ακραίου διχαστικού λόγου.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει για τα παιδιά της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω στο Πλατάνι και το Ειδικό Νηπιαγωγείο είναι έργα της δημοτικής αρχής Κυρίτση. Ήταν χρέος μας σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους.

Και θα βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ότι και αν λέει η παράταξη Ρούφα-Όραμα, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η εντολή των πολιτών αλλά και οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν συνεργασία και ενότητα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω