Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/05/2018 ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΕΔΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΤΙΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙ

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 14-05-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΕΔΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΤΙΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Μια ανάσα από τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή εξεδρών μέσα στη θάλασσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι- Εμείς απαντάμε με έργα”

Η έγκριση και η υπογραφή της χρηματοδότησης του έργου “Κατασκευή εξεδρών στο Μαρμάρι και στο Τιγκάκι” από τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Οικονομίας κ. Χαρίτση, μας φέρνει μια ανάσα από την υλοποίηση του.

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Κω αναμένει μόνο την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, έχοντας ολοκληρώσει κάθε άλλη διαδικασία, προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, που περιλαμβάνουν κατασκευή εξεδρών μέσα στη θάλασσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Οι σκάλες θα κατασκευαστούν στις παλιές τους θέσεις, εκεί δηλαδή που υπήρχαν κατά το παρελθόν και εξυπηρετούσαν το εμπόριο ντόπιων γεωργικών προϊόντων με τα γειτονικά νησιά.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έργο που μετατρέπεται σε ένα αόρατο νήμα που ενώνει εικόνες από το παρελθόν του νησιού και ζωντανές μνήμες με την προοπτική του αύριο.

Η πρώτη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτών των έργων έγινε το 2010 από τη δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Δικαίου με Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Οράματος αδιαφόρησε για την υλοποίηση του έργου.

Η Νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως στόχο από τους πρώτους μήνες την κατασκευή των δύο εξεδρών και μέσα στο 2016 προχώρησε τη σχετική μελέτη. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν τα δύο αυτά έργα.

Η εξέδρα της παραλίας Μαρμαρίου θα έχει μήκος 70 μέτρα και της παραλίας Τιγκακίου 120 μέτρα μέσα στη θάλασσα.

Τα έργα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις δύο περιοχές αποτελώντας άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθούν ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τουρίστες του νησιού.

Εμείς απαντάμε με έργα.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω