Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Δελτίο Τύπου 13/03/2018 : 'Ο Δήμος Κω ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την άδεια να προχωρήσει ο ίδιος στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι''.

Δημοσιεύτηκε : Τρίτη, 13-03-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-03-2018.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ‘’Ο Δήμος Κω ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την άδεια να προχωρήσει ο ίδιος στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι’’.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, κατέθεσε σήμερα πρόταση στην κυβέρνηση να αναλάβει ο Δήμος τα έργα αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη.

Η πρόταση του Δήμου κατατέθηκε εγγράφως στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Βούρδα και αναμένεται η απάντησή τους.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, στην πρόταση που κατέθεσε, επισημαίνει:

‘’Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε και συνεργάζεται στενά με την Πολιτεία. Ως Δήμαρχος Κω, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να καταλογίσω ευθύνες. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στο νησί μας.

Βλέποντας την καθυστέρηση και τη δυστοκία, σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων, ο Δήμος Κω έχει τη βούληση αλλά και τη δυνατότητα να συνδράμει την Πολιτεία αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού, στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εάν μας δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο Δήμος Κω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.’’

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω θέτει ζήτημα επίσης και υπεύθυνης ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

΄΄ Ο Δήμος, για μία ακόμα φορά, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που εκφράζει την αγωνία αλλά και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Κω.

Αν μας δοθεί η άδεια από το Υπουργείο Υποδομών θα κινηθούμε άμεσα, προχωρώντας στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στην Ακτή Κουντουριώτη.’’

Ακολουθεί η επίσημη πρόταση του Δήμου Κω προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών: