Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/02/2018 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΛΩΝ

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 12-02-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10_02_2018 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΛΩΝ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Πιάνει δουλειά η επιτροπή για την επανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών του Δήμου- Στόχος η κοινωνική δικαιοσύνη και ο ορθολογισμός.”

Τη σύσταση επιτροπής, που θα καταθέσει πρόταση για τον επαναϋπολογισμό των δημοτικών τελών, ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης “Ο Δήμος Κω σήμερα είναι ένας πλεονασματικός δήμος, κυρίως είναι ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος δήμος, κάτι που είναι πολύ σπάνιο στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Με τη βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών, μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της προγραμματικής μας δέσμευσης για την αναδιάρθρωση του μοντέλου υπολογισμού των τελών αλλά και της σχέσης τους με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι δεδομένο ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα υπάρξει μείωση τελών εκεί που πρέπει, θα επανακοστολογηθούν υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος, θα αποκτήσουμε ένα δικαιότερο πλαίσιο σε ότι αφορά στα δημοτικά τέλη, τις χρεώσεις και τις υπηρεσίες.”

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπαχρήστου, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μυλωνάς, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, όπως και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων (από τον δήμαρχο προτάθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Καλούδης), η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σβύνου, ο κ. Αντ. Καρυδάκης ως εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ, ο κ. Αντώνης Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος της Ενωσης Επαγγελματιών και Παραγωγών αλλά και εκπρόσωποι που θα οριστούν από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΕΒΕΔ, τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΤΕΕ, το Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο. Στην Επιτροπή συμμετέχουν και τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι. Πέτσαλη και Ν. Φερρού.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιτροπή θα πρέπει να έχει παρουσιάσει την αναλυτική της πρόταση την 1η Ιουνίου, θα ακολουθήσει διαβούλευση και η τελική πρόταση θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το φθινόπωρο.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συμφωνία και συναίνεση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω