Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/02/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 09-02-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09_02_2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος ο Δήμος Κω - Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα του σταθεροποιητικού προγράμματος.”

Ο απολογισμός του 2016 αλλά και τα στοιχεία για το 2017, αποτυπώνουν μια νέα και ελπιδοφόρα πραγματικότητα για το Δήμο Κω που οφείλεται στα αποτελέσματα του προγράμματος ανάταξης και σταθεροποίησης των οικονομικών του Δήμου, που εφαρμόζεται εδώ και 41 μήνες.

Ο Δήμος Κω δεν εξυγιάνθηκε απλώς, είναι πλέον ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος Δήμος.

Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου με την ευκαιρία της συζήτησης και ψήφισης του απολογισμού για το 2016, είναι αποκαλυπτικά:

-Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι σήμερα 12.398.857 ευρώ ενώ τον Αύγουστο του 2014 ήταν 3.231.598 ευρώ. Ουσιαστικά τετραπλασιάστηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

-Οι λειτουργικές και καταναλωτικές δαπάνες του Δήμου μειώνονται σταθερά κάθε χρόνο. Το 2016 περιορίστηκαν στα 16.037.412 ευρώ ενώ το 2017 στα 15.295.822 ευρώ. Το 2011 ήταν 18.688.746 ευρώ.

-Ο δείκτης υλοποίησης εσόδων έχει φτάσει στο 77,7%, είναι η καλύτερη επίδοση της τελευταίας επταετίας. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 ο δείκτης των εσόδων ήταν στο 56,4% ενώ το 2013 έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 50,6%.

-Άρχισαν να εισπράττονται οφειλές προηγούμενων χρόνων. Το 2016 εισπράχθηκαν 924.168 ευρώ ενώ το 2017 2.164.577 ευρώ.

Ο Δήμος Κω είναι πλέον ένας οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος Δήμος, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου αλλά και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία.

Μάλιστα το γεγονός αυτό προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφθεί κανείς ότι καταργήθηκε ο ΔΗΦΟΔΩ και μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο κατά 4 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011.

Στην επιτυχία αυτού του προγράμματος σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου, οφείλεται το γεγονός ότι ο Δήμος Κω είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που μπορεί και εκτελεί έργα με ίδιους πόρους.

Παράλληλα, η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Κω, ανοίγει το δρόμο για τον επαναϋπολογισμό τελών και υπηρεσιών αλλά και για την αύξηση των πόρων που θα διατεθούν για έργα και θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα.

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, αναφέρει:

“Με στοιχεία αποδεικνύεται πλέον ότι ο Δήμος Κω είναι από τους ελάχιστους πλεονασματικούς και οικονομικά υγιείς Δήμους σε όλη τη χώρα. Ο οικονομικά υγιής και ισχυρός Δήμος Κω δεν χτίστηκε μόνος του. Είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης πολιτικής σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Κω, που εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο του 2014, στην πλήρη ανατροπή και αναδιοργάνωση του μοντέλου της οικονομικής υπηρεσίας αλλά και στη συνειδητοποίηση των πολιτών.

Τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ο Δήμος Κω, με μεγάλη προσπάθεια έγινε ένας υγιής και ισχυρός οικονομικά Δήμος. Ένας Δήμος με πλεόνασμα, αναπτυξιακή δυναμική, κανόνες χρηστής οικονομικής διαχείρισης.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω