Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/01/2018 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΕΝΤΕ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 12-01-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08_01_2018 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ.docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση για την κατάθεση τροπολογίας για την παραχώρηση πέντε ακινήτων του Δημοσίου στο Δήμο Κω.”

Τη συνεργασία και των 5 Βουλευτών της Δωδεκανήσου ζητά ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης για την κατάθεση τροπολογίας στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο για την παραχώρηση στο Δήμο Κω πέντε ακινήτων του δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Κω απέστειλε σχετική αναλυτική πρόταση στους Βουλευτές και επικοινωνεί μαζί τους για να ζητήσει την συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κτίριο της ΑΔΤΕ, το συγκρότημα κτιρίων στο Λινοπότι, το κτίριο του «Γραφείου Μηχανικού Κω», το ακίνητο στην κεντρική πλατεία της Καρδάμαινας και το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν ο Αστυνομικός Σταθμός Κεφάλου.

Ειδικά για το κτίριο της ΑΔΤΕ πρόθεση του Δήμου είναι η μετατροπή του σε Μουσείο της Νεώτερης Ιστορίας της Κω ενώ για το συγκρότημα κτιρίων στο Λινοπότι η μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επισημαίνει:

“Η Βουλή, με τροπολογίες που έχουν κατατεθεί σε διάφορα νομοσχέδια τον τελευταίο καιρό, έχει αποφασίσει τη μεταβίβαση ακινήτων του δημοσίου σε Δήμους.

Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε όλοι το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Το πιο ισχυρό μήνυμα θα ήταν η κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται αύριο στη Βουλή για την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων στο Δήμο Κω, την οποία θα συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές Δωδεκανήσου και από τα τρία κόμματα.

Στη σύνταξη και στη διαμόρφωσή της αλλά και στη σχετική αιτιολογική έκθεση, ο Δήμος Κω είναι έτοιμος να συνδράμει ουσιαστικά και εποικοδομητικά.”

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει επίσης ότι από σήμερα έχει ανοίξει πρόσκληση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προτάσεων για την αξιοποίηση και ένταξη στον αστικό ιστό ακινήτων όπως πρώην στρατιωτικά κτίρια και εγκαταστάσεις και άλλα κτίρια με την προϋπόθεση ότι έχουν περιέλθει στους Δήμους, κάτι που καθιστά άμεση και επιτακτική ανάγκη την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω