Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2018
2017
2016
2015
2014
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

Kείμενο του κ. Θεόφιλου Μουζουράκη

Δημοσιεύτηκε : Παρασκευή, 12-01-2018
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
Θ.ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ.docx

Η Κως που αλλάζει, είναι αυτή η Κως που θέλει τη συνεργασία και όχι τη στείρα αντιπαράθεση.

Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας σε όσα ψέματα διακινεί με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Ι. Ζερβός, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής:

1ον) Οι μελέτες για την αποκατάσταση των σχολείων υποβλήθηκαν στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, που είναι το διάδοχο σχήμα του ΟΣΚ, μετά από σύσταση της κυβέρνησης και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Θάνου Βούρδα. Τη σύσταση αυτή την άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά και ο Βουλευτής κ. Καματερός που ήταν παρών. Καλό θα είναι ο κ. Ζερβός, πριν εκδίδει ανακοινώσεις, να συνεννοείται με τους “φίλους” του και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

2ον) Ο Δήμος Κω διαπίστωσε μετά από ένα εύλογο διάστημα δύο μηνών ότι δεν υπάρχει πρόοδος ούτε σαφής δέσμευση για εκταμίευση χρημάτων για την αποκατάσταση των τριών σχολείων. Για αυτό το λόγο αποφάσισε ο ίδιος να ξεκινήσει τη διαδικασία για να αρχίσουν τα έργα στα τρία σχολεία και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Μια απόφαση που όλοι επικροτούν. Γιατί η άλλη εναλλακτική λύση είναι να μην γίνει τίποτα και να συνεχίσουν να παραμένουν έτσι τα σχολεία, αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει χρήματα.

Προφανώς ο κ. Ζερβός ενοχλείται από δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι ότι αναδεικνύεται ο αργός τρόπος με τον οποίο κινείται η Κεντρική Εξουσία στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στην Κω, κάτι που δεν αφορά μόνο στα σχολεία αλλά και στις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και στις αποζημιώσεις. Βέβαια αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ο κ. Ζερβός θα είχε άλλη άποψη. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν βλέπει ούτε κόμματα ούτε κυβερνήσεις. Ακόμα και αν η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει αυτά που πρέπει για την Κω, εμείς θα συγκρουστούμε μαζί της.

Γιατί πολύ απλά εμείς έχουμε ιδεολογία αλλά πάνω από όλα έχουμε την ίδια την Κω ενώ ο κ. Ζερβός δεν πιστεύει σε τίποτα και για αυτό δεν διστάζει να υπερασπίζεται επιλογές που καταστρέφουν την Κω, όπως η δημιουργία hot spot και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Το δεύτερο είναι ότι ο κ. Ζερβός δεν θέλει να γίνει τίποτα. Ο ίδιος άλλωστε έφυγε από το 4% που του έδωσαν οι πολίτες της Κω στις εκλογές και κινείται πολύ κάτω από αυτό το ποσοστό.

Φαντασιώνεται τον εαυτό του επικεφαλής παράταξης, μόνο που αυτή η παράταξη δεν υπάρχει πλέον, ήταν μιας χρήσης. Ας βολευτεί με το ρόλο της συνιστώσας σε ένα “αντικυριτσικό ψηφοδέλτιο”, αγκαλιά με όλα τα φθαρμένα πρόσωπα του χθες. Είχε συνεργαστεί άλλωστε μαζί τους, καιρός να επιστρέψει πάλι πίσω.

Η Κως που αλλάζει, είναι αυτή η Κως που θέλει τη συνεργασία και όχι τη στείρα αντιπαράθεση .

Στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις και οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν.

Θεόφιλος Μουζουράκης