Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Περιβάλλον
Καθαριότητα
Φωτισμός
Τεχνικά
Πιστοποιητικά
Αστυνόμευση και Άδειες
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Άδειες Κ.Π.Υ.Υ.Ε
Όλες
Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση
Βεβαιώσεις
Δημόσια Διοίκηση
Δημόσιες Συμβάσεις
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Δήμος Κω
Δημοτική Κοινότητα Κω
Τοπική Κοινότητα Αντιμάχειας
Τοπική Κοινότητα Καρδάμαινας
Τοπική Κοινότητα Κεφάλου
Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού
Τοπική Κοινότητα Πυλίου
Αντιμάχεια
Μαστιχάρι
Καρδάμαινα
Κέφαλος
Καμάρι
Κάμπος
Όνια
Ασφενδιού
Ζηπάρι
Άγιος Δημήτριος
Λαγούδι - Ζια
Λινοπότης
Τιγκάκι
Πυλί
Μαρμάρι
Κως
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2018
2017
2016
2015
2014
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Δημοσιεύτηκε : Δευτέρα, 04-12-2017
Κατηγορία/ες : Νέα Γενιά, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση, Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός, Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία, Απασχόληση, Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη, Τουρισμός, Απόδημοι, ΑΜΕΑ
Συνημμένα αρχεία:
ΔΤ-ΔΗΜΟΣ ΚΩ.docx

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Α.ΚΡΗΤΙΚΟΣ : ‘’Στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να πάμε ενωμένοι. Η πιο μεγάλη παράταξη είναι η Κως.’’

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Αντώνης Κρητικός , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Δεν συνηθίζω ούτε να απασχολώ τη δημοσιότητα ούτε να επιδιώκω αντιπαραθέσεις. Είμαι όμως υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια και την πραγματικότητα, σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το φόρο διαμονής.

1ον) Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και για το νέο φόρο διαμονής θα πραγματοποιηθεί, όπως είχαμε προαναγγείλλει. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο Δήμαρχος κ.Κυρίτσης με σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων από τις αρχές του 2017 αλλά και το καλοκαίρι είχε θέσει το ζήτημα, όταν ουδείς άλλος μιλούσε για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

2ον) Ουδέποτε είπα στον κ.Μυλωνά ότι η πλειοψηφία των συμβούλων της δημοτικής αρχής θα απουσιάζει. Απλά έθεσα το θέμα της παρουσίας του Δημάρχου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ αλλά και τη συνεννόηση που θα γίνει από τη Δευτέρα το πρωί για τον προσδιορισμό της ακριβούς ημέρας της συνεδρίασης είτε ως μονοθεματικής είτε ως τακτικής και με δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θέλουμε να είναι παρόντες και οι φορείς.

Ας δούμε λοιπόν την ουσία και ας επιδιώξουμε τη συνεννόηση. Έχουμε πολλά ζητήματα για να διαφωνούμε, στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία του οργάνου την προηγούμενη περίοδο.

Ο Μαρξ έχει υποφέρει πολύ από Αριστερούς, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αιχμή προς τον κ.Μυλωνά , την ιστορία και την ηθική ακεραιότητα του οποίου τιμούμε τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Αλλαγής που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι στη συνεδρίαση για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την εξαίρεση της Κω από την επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης, πρέπει να πάμε ενωμένοι και με ξεκάθαρες θέσεις.

Ιδιαίτερα όταν οι εξελίξεις δεν είναι ευοίωνες.

Η πιο μεγάλη παράταξη είναι η Κως.’’